Bewegingstherapie in Amsterdam: de stap naar een pijnvrij lichaam

Neem contact op

Als u meer wilt doen dan uw lichaam toelaat kan dit erg frustrerend zijn. Dagelijkse handelingen die zo vanzelfsprekend zijn – zoals opstaan, omkijken of iets optillen – worden dan een uitdaging. Door overmatig kracht te zetten of de adem vast te zetten bij deze handelingen kunt u blessures oplopen. Vaak ontstaan deze blessures onbewust en weten veel mensen niet waar de oorsprong van hun klachten ligt. Bij Praktijk voor Fysiotherapie Rozenstraat werken we met de Feldenkrais-methode, een bewegingstherapie die helpt om uzelf weer in balans te brengen en soepeler te bewegen.

Een completer besef van bewegen met de Feldenkrais-methode

Denkt u weleens 'dat lukt mij niet' als u bijvoorbeeld trappen moet lopen of boodschappentassen moet tillen? Met de bewegingstherapie bij Praktijk voor Fysiotherapie Rozenstraat zult u ontdekken dat uw lichaam tot meer in staat is dan u denkt.

Wij werken met de Feldenkrais-methode. Bij deze methode staat bewustwording van uw lichaam en van de bewegingen die u dagelijks uitvoert centraal. Door te oefenen met rustige, gevarieerde bewegingen, al dan niet gekoppeld aan de adembeweging, leert u uw geautomatiseerde bewegingen die pijnlijk zijn te herkennen en deze patronen om te buigen. Hierdoor zult u merken dat een beweging meer gecoördineerd en pittiger verloopt. 

Ontdek hoe licht en makkelijk bewegen kan zijn en leer uw eigen draai te vinden in uw bewegingen. Ervaar wat bewust bewegen doet met uw lichaam en geest en hoe goed dat voelt in uw dagelijks leven en in musiceren en sport.

Onze fysiotherapeut Dilia Scheffer is gespecialiseerd in de Feldenkrais-methode. Zet met behulp van Dilia de volgende stap naar een beweeglijker leven.

Maak een afspraak

Ontspanningstherapie: meer rust in lichaam en geest

Nek-, rug- en schouderklachten, maar ook benauwdheid, chronische vermoeidheid en angstaanvallen kunnen ontstaan door overspanning. Komt een van deze klachten u bekend voor? Dan biedt de Van Dixhoorn-methode, een adem- en ontspanningstherapie, mogelijk uitkomst voor u. Bij Praktijk voor Fysiotherapie Rozenstraat in het centrum van Amsterdam zijn we gespecialiseerd in deze methode.

Neem contact op

Leren ontspannen met de Van Dixhoorn-methode

Deze adem- en ontspanningstherapie bestaat uit eenvoudige oefeningen. De methode biedt u handgrepen waardoor u zich bewust wordt van de spanning in uw lichaam en u leert deze los te laten.

Uw ademhaling wordt makkelijker en de fysieke en mentale spanning nemen af. U zult merken dat uw houding verbetert en het bewegen makkelijker en soepeler gaat.

Onze fysiotherapeuten Corrie Leenhouts en Dilia Scheffer zijn ook adem- en ontspanningstherapeuten. Beiden zijn gespecialiseerd in de Van Dixhoorn-methode. Corrie is jarenlang verbonden geweest aan de opleiding Van Dixhoorn. Ze heeft bij het NPI de cursus hyperventilatie gegeven.

Maak een afspraak